Κωστής Τσαρπαλής > Διατροφή > “Φυσικά” τρόφιμα

“Φυσικά” τρόφιμα

φυσικά τρόφιμα;
φυσικά τρόφιμα;

Το φυσικό τρόφιμο (πρέπει να) μάς είναι γνώριμο. Δεν χρειαζόμαστε ούτε λεξικά, ούτε τεράστια γραμματάκια σε συσκευασίες που να μας καθησυχάζουν για τα φυσικά ή οικολογικά συστατικά του προϊόντος. Δυστυχώς, όμως, οι όροι “φυσικός” και “οικολογικός” χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν, τόσο από τις επιχειρήσεις τροφίμων, όσο κι από το ευρύ κοινό, ενώ η έννοιά τους δεν ορίζεται αλλά ούτε και η χρήση τους ελέγχεται από κάποιον αξιόπιστο επίσημο φορέα.

Με λίγα λόγια, μακριά από τρόφιμα και συστατικά που διαφημίζονται ως “φυσικά” ή “οικολογικά” — το πιθανότερο είναι ότι κάποιον λάκο έχει η φάβα. Αλλά και εμείς οι ίδιοι, καλό θα είναι να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε τέτοιους, κενού περιεχομένου, όρους. Άλλωστε, όπως συζητά και η Marion Nestle σε ένα από τα σχετικά άρθρα του παρακάτω link, και τα βακτήρια στον κιμά είναι φυσικά, δεν είναι;

Τα πραγματικά φυσικά και οικολογικά τρόφιμα έχουν ένα συστατικό και όνομα, και δεν χρειάζονται λίστα με διατροφική ανάλυση, π.χ. ντομάτα, μανιτάρια, σπανάκι, φακές, κ.ο.κ. Αυτά είναι τα φυσικά τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνουμε, εμείς και η οικογένειά μας.

http://www.foodpolitics.com/?s=natural

© Kostis Tsarpalis, February 2016

Αφήστε μια απάντηση

Call Now Button
Send this to a friend